pgm-påG

Aktiviteter på gång

Vinprovning och Italiensk buffé tisdag 17 mars kl 18.00

Plats: Militärsällskapet, Valhallavägen 104, 1tr, portkod 1679. T-banestation Stadion, uppgång Valhallavägen

 

Att prova vin är populärt och trevligt och ännu bättre blir det om det följs upp med en härlig italiensk buffé!

 

Mia Lindbäck, en duktig vinprovningsledare från Venedig, kommer att guida oss igenom viner från sin hembygd. Vi får prova fyra olika sorters rödvin från Valpolicella, ett område i Verona, öster om Gardasjön i norra Italien. Mia kommer att berätta om olika vingårdar och om hur och varför de olika vinerna skiljer sig från varandra, trots att de kommer från samma region.

 

För att njuta av denna provning krävs inga förkunskaper, men om du uppskattar rödvin är det ju en fördel!

 

För dig som önskar komma tidigare och ta en drink eller en öl före provningen, finns det en bar att tillgå. Du står själv för den kostnaden och du betalar med kort.

 

TIDIGARE AKTIVITETER

Ordinarie årsmöte  

torsdagen den 20 februari 2020 kl 16.00

Plats: Samlan, LFAB, Tegeluddsvägen 11-13.

Verksamhetsberättelse, föredragningslista och valberedningens förslag till styrelse kommer att finnas på vår hemsida, lfseniorer.se, från 22 januari samt tillgängliga före mötet, men ta gärna med dessa dokument om du har möjlighet att printa ut dem i förväg

 

I anslutning till årsmötet välkomnar vi Fredrik Bergström, VD, LFAB.

”Att arbeta på LFAB jämfört med LF Stockholm. Miljöarbetet inom Länsförsäkringar samt sakförsäkringens framtid med de ökande kostnaderna.”

Efter årsmötet serveras middag i Länsrätten. Vin/öl/vatten samt kaffe ingår.

I utskickad inbjudan framgår hur du anmäler dig.

 

Motioner från enskilda medlemmar ska vara styrelsen tillhanda senast 10 dagar före mötet till kansli@lfseniorer.se eller per post till Styrelsen för LF-Seniorerna, c/o K-E Malmquist, John Ericssonsgatan 1, 112 22 Stockholm.Föredrag om Afrika med Sven Zetterlund och Linda Rasmussen

29 januari 2020 kl 16.30


HOPE, om tron på en framtid för Afrika och för vår planet.

Följ med på en osannolik resa genom livet. I ord, bild och film blandas äventyr, kärlek, sorg och lycka med Afrikas vilda djurliv, det fascinerande massajfolket och världskända forskare på det afrikanska djurlivet, bland andra ikonen och schimpansforskaren doktor Jane Goodall.


Var: Samlan, LFAB-huset, Tegeluddsvägen 11-13

När: Onsdag 29 januari kl 16.30.


Kom och lyssna på Sven och Linda som berättar om sina livsöden, resor i Östafrika, möten med massajer, uppbyggnad av skolor samt en läkarstation.

 

Efter föredraget serveras buffé i Länsrätten.

I utskickad inbjudan ser du hur du anmäler dig.


LF-Seniorernas Julbord

3 december 2019  kl 14.30 på Elite Marina Tower Hotel

 

Vi börjar på hotellet i Saltsjöqvarn med glögg i baren. Därefter bjuds vi på ett Julbord ”utöver det vanliga”.

Vin/öl och kaffe ingår. Övrig dryck finns att köpa.


I utskickad inbjudan framgår hur du anmäler dig.


Visning av Nationalmuseum fredag 22 november 2019 kl 11.30


Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum. Det har under fem år varit stängt för restaurering, men öppnades åter för allmänheten i slutet av förra året. Tack vare denna restaurering kan man nu ta emot dubbelt så många besökare och visa tre gånger så många konstverk.

Detta vårt evenemang är inte en visning av en speciell utställning, utan en guide kommer att ta oss runt på en allmän visning av museet. Efter visningen går vi i samlad tropp till Rest.Torpedverkstan för att luncha. Restaurangen ligger på Skeppsholmen bakom Moderna Museet.